Pimeää puuhaa

Kävelen, ajan autolla tai polkupyörällä iltaisin hämeenlinnassa. Ihmetykseni on suuri joka kerta kun liikun ilta-pimeällä kaupungilla. Ei ole jalankulkijoilla heijastimia tai pokupyörissä valaisimia. Ilmeisesti nämä ”pimeät” henkilöt omaavat hyvän itsetunnon, luottavat että heidät nähdään ajoissa koska onhan kaduilla valaistus, tai sitten he ovat täys-typeryksiä. Ei mene minun päähäni, että uskalletaan liikkua tummissa vaatteissa ilman heijastinta tai saati ajaa polkupyörällä ilman valoja ja kypäräähän hämeenlinnalainen pyöräilijä ei päähänsä saa, muutamaa fiksua poikkeusta lukuunottamatta. Mieleeni ei tulisi liikkua jalan ilman heijastinta, jopa koirallani on heijastinliivi, tai ajaa polkupyörällä ilman valoja ja kypärää. Mitä teidän vanhempien päässä liikkuu, kun annatte oman jälkikasvunne suhailla kaupungilla valottomalla pyörällä, toden näköisesti ei mitään. Vastuu on teillä ei lapsilla. Heijastin / valot ovat halpa henkivakuutus, heijastimia saa parilla eurolla, eikä pyörän valaisinkaan maksa 10 euroa enempää. Sitten lopuksi kysymys poliisille. Milloin alatte valvoa kevyttä liikennettä iltaisin, no tietysti vastaus tähän on ettei ole resursseja, kun täytyy valvoa autoilijoita.

Jätä kommentti

css.php